Ervaringen van leden

Je krijgt de keuze om betrokken te worden in gesprekken over de stichting, zodat je weet wat er valt te verwachten. - L.S.-

De stichting heeft mij goed geholpen en financieel gesteund tijdens de corona periode - Anoniem

Er zijn zoveel mogelijkheden die worden aangeboden en dat geeft het een fijn en veilig gevoel hier.  -L.S.-

Via de stichting heb ik veel kunnen sparen - Anoniem

Veel mensen verwachten zodra je 18 bent dat je alles hoort te kunnen en alles kunt beheren. - L.S.-

Het was erg spannend om 18 te worden. Het was een chaos in mijn hoofd door de stichting kreeg ik rust. - Anoniem

Door de stichting was ik in staat om een huis te huren en zelfstandig te worden. - Anoniem


- L.s. -
 

Ik zit in stichting verderwespje, 
Wat ik fijn vind aan de stichting is dat ze niet opgeven zodra jij 18 wordt. Veel mensen verwachten zodra je 18 bent dat je alles hoort te kunnen en alles kunt beheren. Niet iedereen is in staat om dat te doen en hier blijven ze je helpen. Tuurlijk wordt er wel wat van je verwacht want het uiteindelijke doel lijkt me toch zelfstandigheid, maar daar moet je naar toe werken en ze staan ervoor open om daarin hulp aan te bieden. In de financiĆ«le categorie maar ook werk zoeken of extra begeleiding er wordt altijd wel met je meegekeken naar mogelijkheden. Als je hulp nodig hebt en je vraagt erom dan kijk je samen naar wat is er mogelijk, dat geeft een fijn gevoel. Het gevoel dat je niet alleen staat en machteloos bent. 
De hulp die zij mij hebben gegeven tot zo ver heeft mij al verder gebracht dan ik had kunnen bedenken, zonder deze hulp had ik mezelf nu op een stoeprandje gezien. Maar ze boden me hulp aan en dat heeft mij hier gebracht en ik ben er nog niet maar ik kom er wel op deze manier, je krijgt de hulp op de manier die voor jou past om stappen aan te gaan. Ondersteuning kan je altijd op rekenen. Het is fijn om altijd een luisterend oor te hebben, waar je tegen kan praten als het lastig is, maar mee je kunt lachen, huilen, of schelden. Er wordt altijd wel naar je geluisterd. 
Je krijgt de keuze om betrokken te worden in gesprekken over de stichting, zodat je weet wat er valt te verwachten. Maar ook zij vragen om hulp, om soms wat voor hun te doen met de kinderen in het gezinshuis. De ervaring die je hebt delen met de jongeren, activiteiten doen met hun of gewoon eens een keer praten met hun als ze het lastig hebben of vragen stellen. Er zijn zoveel mogelijkheden die worden aangeboden en dat geeft het een fijn en veilig gevoel hier.